Background Image

Bestuur

E. Peerbolte
E. Peerbolte
Voorzitter

Geschiedenis heeft altijd al mijn interesse. Monumenten, Tachtigjarige Oorlog, ontdekkingsreizen, ik las erover. Niet in detail, meer in verband met elkaar. Hoe geschiedenis het heden en de toekomst beïnvloedt. Door mijn werk leerde ik leden van de Kring kennen.  Mijn kennis en netwerk zijn gevormd in het openbaar bestuur, ondernemerschap en projectmanagement. Mijn ervaringen in tal van besturen wil ik graag inzetten voor onze vereniging. Daarbij zal ik me vooral richten op het algemeen belang van de Kring.

M.A. Buise
M.A. Buise
Vicevoorzitter

Naast de taken, toebedeeld als vice-voorzitter, ben ik actief in enkele commissies en werkgroepen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de eigen streek, doe ik onderzoek en schrijf daarover: cultuur- en natuurhistorie (nadruk op ecologie, historische geografie en erfgoed), maar ook geologie, scheepvaart, meteorologie en oceanografie, literatuur, kunst en techniek; mijn grootste passie is Saeftinghe.  

Drs. E.J. van de Kerkhove
Drs. E.J. van de Kerkhove
Secretaris

Geboren en getogen in Hulst. Studeerde geschiedenis aan de lerarenopleiding in Tilburg en de Katholieke Universiteit Nijmegen: specialisatie Noord-Iers Conflict. Sinds 1999 docent geschiedenis in het V.O. en stagebegeleider c.q. onderzoeksdocent na elkaar in Tilburg en Terneuzen. Vanaf 2004 betrokken bij de jaarlijkse herdenking in Terneuzen van 35 militairen met een Zeeuws-Vlaamse achtergrond omgekomen in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog 1945-1949.

D. van Rijsbergen
D. van Rijsbergen
Penningmeester

Geboren en getogen in Axel. Door mijn jarenlange werkzaamheden in de archieven van de diverse waterschappen in Zeeuws-Vlaanderen, waaronder ook het inventariseren van deze archieven,  liggen mijn interesses vooral in de ontstaansgeschiedenis van het Zeeuws-Vlaamse landschap. Naast mijn interesses  heb ik als hobby’s (berg)wandelen, fietsen, skiën en met vakantie gaan. Mijn  favoriete vakantieland is Oostenrijk, zowel in de zomer als in de winter. Bij de Oudheidkundige Kring ben ik met ingang van 4 augustus 2020 penningmeester.

Ir. L. Ringoot
Ir. L. Ringoot
Algemeen bestuurs lid

Binnen  het bestuur ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van de lezingen. Als scheikundig ingenieur heb ik een kleine dertig jaar gewerkt in bedrijfsleiding van diverse fabrieken bij Dow Chemical en na mijn pensionering als zelfstandige in energie gerelateerde zaken. Ik ben getrouwd met Attie, heb drie volwassen kinderen en vier kleindochters en één kleinzoon.

F.A.J.M. Moubis
F.A.J.M. Moubis
Algemeen bestuurs lid

Na bijna 40 jaar bij de N.V. Philips gewerkt te hebben ben ik nu gepensioneerd en kan mij aan mijn hobbies wijden. Ik ben voorzitter van de werkgroep Genealogie. Mijn passie is familiegeschiedenis d.w.z stamboomonderzoek en de geschiedenis rond de personen in mijn stamboom. Verder geef ik cursus over het opzetten van een familiegeschiedenis.

I.J.M. Thuy-van de Velde
I.J.M. Thuy-van de Velde
Algemeen bestuurs lid

Geboren in Clinge, ben ik van jongs af aan geinteresseerd in de streekgeschiedenis. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar het funerair erfgoed (nadruk op oorlogsgraven Kloosterzande en Hulst). Daarbij beperk ik me niet alleen tot onderzoek maar vind ik het ook fijn om mijn kennis en passie te delen met anderen. Een ander activiteit waarmee ik me bezig hou, is het geven van voorlichting over de Tweede Wereldoorlog bij het Oorlogsmuseum Gdynia te Axel.  

Drs. W.M. Verschraegen
Drs. W.M. Verschraegen
Algemeen bestuurs lid

Als bestuurslid ben ik mede verantwoordelijk voor het beleid van de Oudheidkundige Kring. Als voorzitter-secretaris van de redactiecommissie zorg ik, met de overige redactieleden, voor het verschijnen van vier bulletins per jaar en een jaarboek per twee jaar.

J. Bleijenbergh
J. Bleijenbergh
Algemeen bestuurs lid

Geboren in Hulst. Opgegroeid in St.-Jansteen. Werkzaam leven fotograaf/fotohandelaar. Hierna de stoomgenerator van de oude cokesfabriek in Sluiskil museabel en voor publiek toegankelijk gemaakt met een groep vrijwilligers. Vervolgens meegewerkt aan realisering van het Industrie Museum voor Zeeland in Sas van Gent. Interesse in geschiedenis, historische gebouwen en vestingsteden.

Mevr. L. Kohnhorst
Mevr. L. Kohnhorst
Algemeen bestuurs lid

Na 27 jaar in het onderwijs als docent Engels, organiseer ik de excursies voor de oudheidkundige kring. Ik heb een jarenlange ervaring opgebouwd met het organiseren van reizen naar Groot -Brittannië waar ik zelf ook meerder keren per jaar heen ga. Ook reizen naar verre landen voor architectuur, cultuur, mooie natuur en nieuwe ervaringen boeien me.

A. Vinck
A. Vinck
Algemeen bestuurs lid

Opgegroeid en woonachtig in Sint-Jansteen. Na studie in Amsterdam als fysiotherapeut werkzaam geweest in algemene ziekenhuizen in Gorinchem en Groningen, daarna 16 jaar docent aan de Rijkshogeschool IJselland te Deventer. Interesse in (streek)geschiedenis en in streekdialecten. Binnen het Bestuur coördinator van de distributie van o.a. het Bulletin en lid van de werkgroep Genealogie.