Background Image

‘Braderick. Heren en pa...

Uit het Land van Beveren

In 2024 is het precies 888 jaar geleden dat het klooster van Zalegem in Vrasene (gemeente Beveren-Waas) voor het eerst opduikt in de historische bronnen. Voor Vrasene is het dan ook een bijzonder feestjaar, dat wordt opgehangen aan ridder Joris Braderic.

In “Braderick. Heren en pachters in de polder van Vrasene” gaan historici Bert Verwerft en Kevin Poschet op zoek naar de wortels van de familie Braderic(k). Aan de hand van een uniek polderleen duiken ze in 888 jaar geschiedenis, van de vroegste nederzettingen aan de rand van de Wase polders tot het hedendaagse landschappelijke erfgoed. Vanuit deze polder passeert de grotere Vlaamse en Europese geschiedenis de revue: van poldermagnaten en feodale heren in de middeleeuwen, langs de hoogdagen van het Antwerpse kapitalisme, de godsdienstconflicten, militaire overstromingen en herinpolderingen, tot de onstuitbare opmars van de moderne wereld. Aan de hand van archieven, kaartmateriaal, landboeken en nalatenschappen reconstrueren de auteurs de wereld van de mensen die de polder vormgaven, van de adellijke grootgrondbezitter tot de grote en kleine pachtboeren.

Alle informatie is hier terug te vinden: https://www.diekeure.be/professional/nl/product/braderick/

Het boek zal eind april 2024 verschijnen, is vanaf 28/04/2024 te koop aan €39, maar kan t.e.m. 28/03/2024 worden besteld via voorintekening aan een voordeeltarief van €35.

Voorintekenaars worden persoonlijk uitgenodigd voor de officiële voorstelling van het boek op 28/04/2024 te Vrasene.
Inschrijven kan via Boekvoorstelling Braderick - 28/4 - die Keure Professional