Background Image

Collectie Zeeuws Genootsc...

Sinds enige tijd is het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen bezig om zijn collectie digitaal te ontsluiten. Daarvoor is een nieuwe website ontwikkeld. Wellicht weten niet alle leden van onze Kring dit. In deze moeilijke tijden is het grasduinen in die website een ontspannende bezigheid. Warm aanbevolen. Klik hier om naar deze website te gaan.

Het Zeeuws Genootschap der Wetenschappen, opgericht in 1769, is een van de oudste wetenschappelijke genootschappen van Nederland. Vanaf de oprichting werd door de leden verzameld. Eerst met het doel in kabinetten met naturalia en rariteiten de wereld in het klein te tonen, later op veel grotere schaal. In totaal bezit het Zeeuws Genootschap tegenwoordig circa 250.000 objecten verdeeld over verschillende collecties die in bruikleen zijn gegeven aan een viertal Zeeuwse instellingen (Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Erfgoed Zeeland).

Het project Collectie Online is tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Stichting Dioraphte. Het Zeeuws Museum, Zeeuws Archief, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Erfgoed Zeeland, Zeeuws maritiem muZEEum waren zo vriendelijk een groot deel van de afbeeldingen ter beschikking te stellen.