Background Image

Heruitgave hét boek ove...

Wegens succes vindt een heruitgave van dit boek plaats. Interesse? Lees dan verder om te weten waar dit boek bij voorrang te bestellen. Reuzenhoek is een ruim 60 huizen tellend gehucht liggend waar de Zaamslag-, Kreke- en Grote Huijssenspolder elkaar raken.

Eind maart verscheen het boek: DE REUZENHOEK (historie, bewoners en hun woningen). De eerste oplage was binnen de kortste keren uitverkocht. In augustus volgde een veertig bladzijden dik supplement waarin nog veel aanvullende informatie en foto’s.

In het boek staat in 24 hoofdstukken, getoetst door deskundigen zoals Adrie de Kraker en Richard Lensen, de geschiedenis van de Reuzenhoek en wijde omgeving, omschreven. Daarnaast is er van ieder huis afzonderlijk een omschrijving wie daar vanaf ongeveer 1900 gewoond hebben, dit geïllustreerd met vele foto’s. In het hele boek staan overigens zo’n 1400 foto’s en kaarten afgebeeld.

Afzonderlijke hoofdstukken gaan onder andere over: de ontstaansgeschiedenis, de Reuzenhoek tijdens de 2e Wereldoorlog, Reuzenhoekse sportbeleving, de firma Verlinde, de school (1891-2012), de landbouw, zelfstandige ondernemers/middenstanders. Ook alle wegen die van en naar de Reuzenhoek leiden komen afzonderlijk aan bod. Wist u dat er vroeger in de omgeving een molen en een steenfabriek stonden of dat het zogenaamde bietenlijntje daar reed. Dichtbij de Reuzenhoek, was ooit ook een uithof van Cisterciënzer monniken te vinden!

Omdat er nog veel vraag was naar dit unieke boek heb ik besloten om alsnog een herdruk te laten vervaardigen. Deze zal begin december beschikbaar zijn tegen een prijs van € 36,95.

Hiervoor krijgt u een gebonden hardcoverboek, 328 bladzijden dik, op A4-formaat. Zonder de oorspronkelijke lay-out aan te passen is de tekst in deze tweede druk enigszins verbeterd en aangepast. Bij het boek is ook het in augustus verschenen supplement (40 blz.) en een losse huisnummerkaart van de Reuzenhoek gevoegd.

Reserveringen en verkoop via:   Chris Verhage, Reuzenhoek 59, 4543ND Zaamslag, tel.: 0115-431954, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.