Background Image

Dialect Vertel en Poëzie...

Werkgroep GrensDorpen organiseert op 29 januari a.s. vanaf 20.00 u in Koewacht een Dialect Vertel & Poëzie Avond.  Er zijn maximaal 30 deelnemers toegestaan. Dus vóóraf aanmelden!

Deze bijeenkomst wordt in Gemeenschapscentrum De Vlaschaard, Nieuwstraat 98 te Koewacht gehouden. De Werkgroep GrensDorpen is een grensoverschrijdende samenwerking van Oudheidkundige Kring ‘De Vier Ambachten’ en ‘De Klomp-DeKlinge vzw”.

Buiten koud en donker, het begin van een nieuw jaar. In De Vlas​c​haard staat de kachel aan en de koffie klaar… Dan dempt het licht, de verhalenverteller schraapt zijn keel. Met zijn woorden rijgt hij de verhalen aaneen: sprookjes, twistverhalen, broodje-aap , gruwelijk-eng en plezante verhalen, soms zelfs waar gebeurd! Alles In verschillende streek-/grensdialecten. Dat kan Koewachts, Mjeirsonks, Steens zijn, of…… Met tussendoor een muziekje en een vleugje dialect poëzie komen we in deze bijzondere tijding weer even samen op verhaal. Zin gekregen?

Vooraf aanmelden is i.v.m. de Coronavoorschriften verplicht. Dit kan via e-mail ​Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Tel.nr: +31613215148