Background Image

De verhalen van Johan

Johan de Vries is bekend van het boek 'Het spookte in Zeeuwsch-Vlaanderen'. Een familielid is bezig oude geluidsbanden van Johan te digitaliseren. Wilt u die beluisteren?

We beginnen met een voorbeeld van zo’n geluidsband: https://youtu.be/tL3tT7e-6Bo Uw bestuur vindt dit een mooi initiatief en dus vroegen we aan het familielid of we deze geluidsbanden mogen doorgeven aan u. De reactie was helder:

”Maar natuurlijk mag het op de website geplaatst worden! Leuk dat er interesse voor is. Ik zet de opnamen online voor iedereen die het leuk vindt om te beluisteren. Johan de Vries heeft al zijn boeken ingesproken op band. Die banden liggen al dertig jaar te verstoffen bij mijn ouders op zolder. Het leek me een goed idee om die opnamen te redden voor het nageslacht voordat de banden uit elkaar vallen. Ik ben alvast begonnen met een paar korte opnamen”.

Tegelijkertijd kregen we nog eens drie banden: https://youtu.be/FeH10Za9sLw, https://youtu.be/8zu7wbqJym8 en https://youtu.be/nMux7HfXDyM. De verhalen zijn opgenomen in Terneuzen. Daar woonde hij. Johan de Vries was directeur van het postkantoor in Hulst. In 1944 is hij door de Duitsers gearresteerd en naar kamp Amersfoort gebracht. Daar heeft hij na de oorlog een boekje over geschreven. Dit boekje heeft hij ingesproken op band en dat is inmiddels ook op YouTube geplaatst: https://youtu.be/Y7S0Phh0aF4  Viereneenhalf uur luisterplezier!

NB: Als ons eigen Youtube-kanaal klaar is zullen we deze verhalen daar ook op plaatsen!